Iedereen is fotograaf en kent zijn ’15 minutes of fame’ (aldus Inge Henneman)

Published June 17, 2013 in Stap 8 : zelf bloggen, Uncategorized

In het boekje van de eerste Pixea Award bracht Inge Henneman enkele gedachten onder woorden die nogal vaak spelen de dag van vandaag. Volgens het internet zou dit haar moeten zijn:

SONY DSC

“Het massamedium fotografie is overal en alomtegenwoordig in onze maatschappij. En toch zijn er te weinig fotografen die ons anders laten kijken naar de wereld, en te weinig beelden die het verschil maken.”
Een belangrijke gedachte en ook een geruststellende. Hier merk je toch dat er nog altijd nood is aan goeie fotografen ( en neen dan heb ik het jammer genoeg niet over mezelf). Je merkt dat het niet alleen het klikken is, maar ook het denkproces, de moed, de vindingrijkheid, de …

“… onderscheiden zich door hun persoonlijke beeldtaal, de relevante thema’s die ze aankaarten of hun vernieuwde omgang  met het medium fotografie”
Ik denk dat dit een weg is die ik nog niet gevonden heb. Wat is mijn persoonlijke beeldtaal? Is mijn leven boeiend genoeg om een relevant thema aan te kaarten? Vernieuwde omgang in het medium zal er waarschijnlijk niet inzitten, daarvoor volg ik te slaafs de dingen op. Misschien is dit ook één van de redenen dat ik vernieuwende beelden als deze niet zo kan pruimen?

Frederik Haegman3(Frederic Haegman)

“…met de strikte scheiding tussen print gemaakt door kunstfotografen en al de rest, en het gebruik van de camera als registrerend apparaat door de huidige generatie…” Hier komen Steven (mijn man) en ik altijd in discussie op reis. Ik wil mooie foto’s (proberen te) nemen en ga dus selecteren in de foto’s door (te proberen) objectief te kijken naar de foto, los van het onderwerp. Steven wil dan eerder een herinnering, de reis ‘registreren’. We hebben nu besloten om een kleine camera mee te nemen met dit doel.
Maar ook ik moet hier soms rekening mee houden dat niet ieder beeld weggesmeten moet worden omdat het fotografisch niet zo lekker zit. Soms gaat het enkel over de herinnering, en daar is niets verkeerds mee…

Interessante gedachten, niet?

No Response to “Iedereen is fotograaf en kent zijn ’15 minutes of fame’ (aldus Inge Henneman)”

Leave a Comment