Het Internationaal Fotofestival in Knokke-Heist: Deel 2

Published May 30, 2013 in Stap 7 : tentoonstellingen, Uncategorized

Voor meer info: http://www.fotofestival.be/festival.html

Het fotomuseum bestond, naar mijn gevoel, uit drie delen:

– World Press Photo ( Dat is de belangrijkste en meest prestigieuze wedstrijd voor professionele persfotografie ter wereld.)

– PixSea Award (hedendaagse fotografie door zowel gevestigde als opkomende fotografen)

– foto’s van lokale fotokringen Diagonaal & koninklijke foto-& filmkring.

 

PixSeaAward: ik kan het niet opbrengen om hier enige vorm van bewondering voor op te brengen. Ik geef het grif toe dat dit waarschijnlijk door mij komt. Ik vind het persoonlijk gek dat mensen met zo’n foto’s in een tentoonstelling terecht kunnen komen, sorry voor de fotografen…  Ik vind het frustrerend dat zij hun foto’s van muren en poorten en stukken van kasten mogen presenteren in een tentoonstelling. De beelden raakten mij echt niet.

Zo bijvoorbeeld met Guido Guidi (winnaar Oeuvre Award). Hij nam foto’s van Italië waarbij hij de focus legde op het landschap dat dagelijks te zien is. Sorry meneer Guidi, maar dat landschap  is een saai landschap. Het moet toch met een reden zijn dat mensen dit niet fotograferen maar net de boeiende landschappen?

03_guido_guidiGuido Guidi                  paris_italy_2011_18-1Inernet

Ik haal er natuurlijk de extreemste uit :s

Tjah, ik moet nog veel leren. Waarschijnlijk ben  ik niet ‘kunstig’ genoeg…

No Response to “Het Internationaal Fotofestival in Knokke-Heist: Deel 2”

Leave a Comment