Een deur ging open…

Published January 9, 2013 in Stap 1 : 3 lievelingsfotografen.

Zoals je misschien al gelezen hebt bij ‘stap 7 tentoonstellingen’  ben ik naar 44 Gallery geweest in Brugge. ’44 Gallery is een jonge kunstgalerij voor hedendaagse fotografie, in uitbreiding voor beeldende kunst waarbij de kunstenaar gebruik maakt van het medium fotografie.’ Daar ben ik in contact gekomen met Olivier Bekaert.

Olivier Bekaert heeft een grote deur geopend. Hij heeft een kloof gedicht tussen echte fotografen en mij. Plots zie ik ze meer als mensen die ook maar proberen en niet plotseling weten wat nu een goeie foto is. En misschien hoef ik zelfs niet akkoord te gaan met hun beslissingen. Ik vind het bijvoorbeeld raar dat hij deze foto in zijn portfolio steekt:

OlivierBekaert

Ik wil niet zeggen dat hij geen mooie foto’s neemt maar dit beeld zegt mij weinig…

Wat ik heel moedig en leerrijk vond, is dat hij ook al zijn negatieven uit heeft gehangen in 44 Gallery. Heel leuk om te zien en dat zet de volgende foto in een ander daglicht.

OlivierBekaert2

Ik zag deze foto in zijn gehele reeks en dan zie je mooi welke selectie hij heeft gemaakt. Leuk om te zien en het geeft meer een verhaal bij deze foto.

Ik denk dat ik voor mezelf kan concluderen dat Olivier leuke en interessante beelden maakt maar niet onmiddellijk mijn lievelingsfotograaf zal worden. Ik vind het  moeilijk om er eentje uit te pikken om tot lievelingsfoto te bombarderen maar ik denk dat ik voor deze ga…

OlivierBekaert3

 

Voor meer foto’s: http://www.olivierbekaert.be

Liesbet

 

No Response to “Een deur ging open…”

Leave a Comment