James Nachtwey

Published November 29, 2012 in Stap 1 : 3 lievelingsfotografen.

Ik vraag mij nu al de hele tijd af hoe ik James Nachtwey heb leren kennen. Ik ben zeker dat ik hem heb leren kennen via een documentaire en ik denk dat dit op school is gebeurd: College in Torhout, leerkracht Luc Descheemaeker.

James is altijd blijven hangen maar toch in de vergetelheid geraakt… tot nu!

http://www.jamesnachtwey.com/

Ik ben nogmaals geshockeerd door de pracht en de waarheid van de foto’s. Het zijn geen foto’s die je nu onmiddellijk in je living zou hangen! Maar toch vind ik ze prachtig… – Nu zit ik weer met mijn eigen discussie: foto’s mooi vinden omdat ze gewoon mooi zijn en je raken of foto’s mooi vinden voor de inhoud … Daar ben ik nog niet aan uit.-

Ik heb echter altijd grote bewondering gehad voor oorlogsfotografen. Vroeger als kind fantaseerde ik hierover… onder andere dan toch (ik heb altijd veel fantasie gehad.). Maar ik heb nooit de behoefte gehad om mijn eigen leven op het spel te zetten. Ik ben blij dat sommigen dit wel aandurven. Ook vind ik de vraag “grijp je in of neem je een foto” te groot en kan ik mij daar niet overzetten. Moreel gezien zou ik het dus ook niet aankunnen om een oorlogsfotograaf te zijn. Wat niet weglaat dat ik grote bewondering heb voor hen die de uitdaging wel aangaan.

 
Het meest shockerende beeld dat ik ooit heb gezien:

Maar een heel mooi beeld vind ik ook deze:

Een droom is nu toch wel om eens zijn foto’s in het echt te zien. Een toch wel héél recente droom, maar kom.

Hmmm, blijkbaar ben ik overal te laat. Er is niet onmiddellijk nog een tentoonstelling. Ik zal het in de gaten moeten houden.

Vele fimpjes zijn er trouwens te vinden op youtube.com: vb. http://www.youtube.com/watch?v=W_vXfW94Xkc

Groetjes,

Liesbet

No Response to “James Nachtwey”

Leave a Comment