You’ve got mail

Ik kreeg onlangs een mail van Dirk Fraeyman. Hij was vroeger mijn studiemeester in het middelbaar en heeft mij toen ook geholpen. Hoewel hij geen fotografische achtergrond heeft,  wist hij mij een tip te geven.

Wat ik eruit begreep is het volgende. Ik probeer het hier onder eigen woorden te brengen en ik hoop dat ik het juist heb.

Het komt erop neer dat je tot rust komt, je gevoel vanbinnen vindt en vanuit dat gevoel fotografeert.

“Neem de tijd om je eigen adem te vinden. Dan pas zal je echt je eigen flow vinden.”

Een goeie tip om niet altijd enkel en alleen met de technische kant van fotografie bezig te zijn…

 

Liesbet

Een…

….teleurstelling

Ik dacht dat er betere reacties gingen komen.

Ofwel mis ik nog iets in mijn ‘fotografische blik’.

Ofwel is het een stom forum…

Veel tips kreeg ik alvast NIET, NIET!

Ik ben 10 jaar.

Hoewel het niet te zien is op de blog, ben ik op dit moment heel veel bezig met fotografie. Ik ben bezig met communiefoto’s (die ik nu nog niet kan tonen), bezig met een reportage (nog niet af) en ik was ook bezig met de volgende fotoshoot.

Bij deze shoot had ik iets in mijn hoofd en is het er volledig uitgekomen. Het is wat ik wilde. Ik vrees dat het voor jullie ofwel mooi ofwel lelijk zal zijn. Erop of eronder zoals ze zeggen…

Ik wilde nu niet vanuit een opdracht werken maar volledig mijn ding doen. Dit is ook min of meer gelukt. Hoewel ik merk dat ik altijd te neiging heb om mij in te houden (oei,  zal ze het nog mooi vinden).

De bedoeling was een heel jong model te kiezen en deze te fotograferen als een jong volwassene. Kinderen zien er ouder en ouder uit. Ik wilde een soort van shockeffect creëren. Verschiet niet, want ze is echt wel nog maar 10 jaar (hoewel, verschieten was nu net de bedoeling zeker?).

De volgende foto is mijn lievelingsfoto. De rest is te zien in de galerij bij ‘studio’. Veel kijkplezier en als het even kan, laat dan zeker je mening achter.

Fran zijkant

Het model was trouwens mijn zusje Fran. Ik wil haar dan ook heel erg bedanken want ze deed het perfect!

Groetjes,

Liesbet

Ik kan het niet helpen…

dat ik super zenuwachtig ben.

Heb weer meningen gevraagd op het forum. Hopelijk komt er reactie en opbouwende kritiek…  Haha, opbouwende kritiek. Hoeveel keer heb je dat al niet in je leven gehoord. Zo’n stom woord he. Gewoon een woord om te zeggen: please, wees niet te hard voor mij en probeer het wat te verbloemen zodat het niet te hard aankomt. Haha, HILARISCH!

Ik hou je op de hoogte, o onzichtbare vriend.

Liesbet

Amber

Laatst trok ik foto’s van Amber, mijn metekindje. De eerste keer dat ik een boorling trok. Ik probeerde het één en ander naar compositie toe. Dit zijn enkele resultaten. Tips en opmerkingen zijn welkom!

1 2 4 5 6 7 8 9